peeters peeters

Elektrische vrachtwagen moet Amsterdam veroveren

Elektrische vrachtwagen moet Amsterdam veroveren

Nadat de vrachttram is gesneefd zet de Amsterdamse wethouder Marijke Vos (Milieu) haar kaarten op de elektrische vrachtwagen.

De geheel elektrisch aangedreven vrachtauto is het nieuwste antwoord van de Amsterdamse binnenstad  in de strijd om een CO2 neutrale stadsdistributie. Wethouder Vos bezorgt zondag 27 september de eerste producten van het Food Center Amsterdam naar de V&D.

Schoon en stil 

Peeters Vervoerscentrale wil een einde maken aan de voortgaande discussie over schonere en stillere manieren van stedelijke distributie in Amsterdam. Ze hebben de eerste van drie elektrisch aangedreven vrachtauto's in gebruik genomen.

Eerder dit jaar viel het doek voor de vrachttrams van CityCargo. Ook deze trams moesten bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad. Initiatiefnemer Peter Hendriks had in 2007 toestemming van wethouder Vos gekregen om tien jaar lang winkels in de Amsterdamse binnenstad te bevoorraden.

Failliet 

De financiering van het project kwam niet rond. Amsterdam wilde niet 'risicodragend in het project participeren'. Eind vorig jaar ging de start-up failliet. Een doorstart kwam niet van de grond.


«« Terug naar overzicht